"Fidelibom, fidelibam! Den der er skaldet, må re´sin madam! Fidelibam, fidelibom! Den tosse er klog, der ved han er dum!" Halfdan R.

torsdag den 11. december 2008

Noget om om selskabstømmermænd og menneskerettigheder

Den 10.december var 60 års fødselsdag for verdenserklæringen om menneskerettigheder. Et stort til lykke her fra. At det hele dog ikke kun handler om smukke ord, faldt der et eksempel på stort set samtidig med festen.

En svindler, en såkaldt "selvskabstømmer", havde skulle vente alt for længe på at få sin endelige domfældelse, over 10 år. Den behandling har menneskerettighedsdomstolen i Strassbourg nu vendt sig imod og har dømt den danske stat til at betale erstatning. Læs bare selv her:
http://www.dr.dk/Nyheder/Penge/2008/12/11/133520.htm


Denne domstol dømmer efter den europæiske menneskerettighedskonvention, som er fra 1950, men meget forskel på den og 60 års jubilaren er der ikke. I øvrigt er dens domme inappelable, så den danske stat har bare at komme til portemonæen.

Godt nok appelerede svindleren dommen gennem hele systemet, der jo så også skal bruge tid på at tage stilling til om han i det hele må og kan appelere. Men alligevel, selv sådan nogle der går og tømmer selskaber gælder menneskerettighederne for. Man kan sådan set godt forstå at manden forsvandt uden at afsone sin dom. Han blev først anholdt et sted nede syd på sidste sommer.

Jo, det er godt at vide at der er nogen der står vagt om vores grundlæggende rettigheder. Det giver da en vis form for håb. Den danske afdeling af Amnesty International lever åbenbart også i håbet, og har netop sendt et brev til folketingets medlemmer med 18 punkter, hvor de naive sjæle mener man burde forbedre/efterleve menneskerettighederne i dagens Danmark. Læs her: http://www.amnesty.dk/log/D3694-da.pdf

Ja, de kan virkelig få travlt, de gode folketingsmedlemmer. Forhåbentligt så travlt, at de glemmer alt om tuneserlove, der oven i hatten også er grundlovsstridige.

Og så synes jeg endda at de pæne mennesker i Amnesty International er alt for tilbageholdende, som om det hele "kun" handler om asylansøgere, nytilkomne indvandrere på starthjælp, varetægtsfængslede og tortur.

Sagen om den stakkels selslabstømmer viser vejen: Der bør stadig være lov og ret her i landet for almindelige mennesker. Her er så en anden sag som også burde sendes til Strassbourg. Jeg lader Bibiliotekarforbundet forklare sammenhængen:
BF - Ledige skal søge fire jobs om ugen

Jo, snedig er han, denne Hjort; Siger BØ til A-kasserne, og så gennemfører de den politik han vil have, selv om han jo sådan set slet ikke har sagt direkte hvordan de skal gøre.

En historie fra det virkelige liv med relation til det sidste kan læses her:

http://www.folkeskolen.dk/DebateShowPost.aspx?DebateForumId=15&DebateThreadId=3485

Ingen kommentarer: