"Fidelibom, fidelibam! Den der er skaldet, må re´sin madam! Fidelibam, fidelibom! Den tosse er klog, der ved han er dum!" Halfdan R.

lørdag den 6. december 2008

Noget om brandalarmer

Der hvor jeg arbejder har vi fået at vide at vi ikke kan lave brandøvelse, fordi brandalarmen ikke virker.
En håndværker har ellers været for at kigge på den, men han måtte gå med uforrettet sag, da han ikke kunne finde sikringsskabet. Det kunne pedellen og skolelederne heller ikke. Sagen er at disse centrale personer er kommet til for nylig, og efter at nogen har haft brug for at kigge i dette skab. Desuden har skolen i de senere år været gennem nogle ombygninger. Nu går jagten så efter at finde nogle tegninger over skolen i kommunens tekniske forvaltning, som desværre ligger i en del rod da der skal ske en kommunesammenlægning til nytår.
Imens passer vi så godt på at der ikke går ild i juledekorationerne. (Denne historie var en solonyhed)
- Den danske statsminister har glemt eller overset en email han fik den 8.marts 2003. Den var fra FN og indeholdt dokumentation for at Irak ikke havde masseødelæggelsesvåben. Det var ellers ærgerligt at han ikke læste den, for den 18.marts gik Danmark i krig mod Irak for at afvæbne landet. Allerede for over to år siden var der nogen i folketinget der fik lov til at se de af statsministerens papirer som udgjorde grundlaget for denne beslutning. Den bemeldte mail har i akterne nummer 274, men i papirerne var der ikke noget mellem 273 og 275. Heldigvis har udenrigsministeriet nu langt om længe fundet den forsvundne akt 274.
- En iransk flygtning kom til Danmark i 1990 som 18-årig, fik opholdstilladelse, lærte hurtigt dansk og har siden passet diverse hæderlige jobs såsom hjemmehjælper og pædagogmedhjælper. Desværre kom den unge mand for nogle år siden ude i noget snavs. Han blev vagt for pusherne på Christiania, og for det fik han en dom på et år. Derefter blev han degraderet til at være på "tålt ophold", hvilket slet ikke er spor rart, nærmest utåleligt. Men nu vil Dansk Folkeparti have strammet forholdene for de som man lige akkurat tåler opholder sig i landet. Der skal være daglig meldepligt til politiet og tvungent ophold i Sandholmlejren, foreslår partiet. For, som de siger, "Dødsensfarlige mennesker går rundt i blandt os."
- Den fradragsberettigede, almennyttige liberale tænketank, CEPOS foreslår hvad de kalder for en "individuelt gradueret skatteprocent". Det sker på baggrund af de har regnet sig frem til at en person født i 2008 hele sit liv gennemsnitligt vil modtage 600.000 kr. i overførselsydelser. "Man kan forestille sig", skriver CEPOS, "at man kan holde op med at betale skat når man for eksempel har betalt en million kroner i skat. Så viser en gang forsikringsmatematik, at der skulle være nok til at betale overførselsydelserne til alle. Det man eventuelt ikke har brugt når man dør, kan så eventuelt udbetales til arvingerne." De øvrige samfundsmæssige udgifter, såsom militær, uddannelse, kongehuset, retsvæsenet med videre foreslår CEPOS financieret med en procentvis afgift alle skal betale af deres indkomst.
- Som bekendt har Barack Obama lovet at trække de amerikanske tropper hjem fra Irak inden for 16 måneder. Men nu siger de amerikanske militærmyndigheder at det skam slet ikke kan lade sig gøre. USA har simpelthen postet så mange soldater ind i landet, 14 kampbrigader plus det løse, samt materiel så som lastbiler, kampvogne, tanks, cola-automater med videre, at det rent logistisk betragtet vil tage meget længere tid at få det ud igen. De samme myndigheder anslår at det vil tage op til 36 måneder, altså 3 år.
Det var så fem nyheder fra den virkelige verden. Jeg vil dog indrømme, at én af dem har jeg selv digtet. Så er spørgsmålet om publikum (som jeg åbenbart ikke har noget af) kan gætte hvilken?
Og så vil jeg altså fastholde at man godt kan lave brandøvelser, selv om brandalarmen ikke virker. Men hvordan finder vi sikringsskabet?

Ingen kommentarer: